de bronnen

Stamboom Blankenvoorde


Overzicht van de online gegevens voor stamboom Blankenvoorde
Onderzoek doen naar uw familie Blankenvoorde? Begin hier met de stamboom van uw familie. De verwijzingen op deze page zijn zoveel mogelijk gepersonaliseerd voor Blankenvoorde.
Suggestie: naast de online bronnen op deze website, kijk eens naar:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Start van uw stamboom Blankenvoorde in 5 minuten


Het begin van de stamboom Blankenvoorde is eigenlijk erg eenvoudig. U start de stamboom namelijk bij u zelf - en bij uw (bekende) familie.

Noteer van ieder familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende gegevens, zodat u een zo'n compleet mogelijk beeld heeft.. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens. Het is belangrijk dat het begin van uw stamboomonderzoek zorgvuldig en zo compleet mogelijk gebeurt.

stamboom Blankenvoorde
Uw stamboom maken Blankenvoorde

Stamboomonderzoek naar Blankenvoorde - zelf doen?

Stamboomonderzoek is een interessante bezigheid. Onderzoek naar de familie Blankenvoorde hoeft niet alleen een boeiende (en soms zelfs verslavende) puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelf, uw kinderen, andere familieledenen anderen die ook onderzoek doen naar Blankenvoorde.

Op deze website vindt u veel tips en aanwijzingen voor het doen vanstamboomonderzoek. De meeste verwijzingen zijn gepersonaliseerd voor de stamboom van familie Blankenvoorde.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internetover het onderwerp prima zelf doen. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met een vastgelopen onderzoek, neem dan eens contact op met een stamboomonderzoeker. Zij kunnen u vaak snel verder helpen - of zelfs een onderzoek naar Blankenvoorde voor u uitvoeren.

Stamboomonderzoek Blankenvoorde
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Blankenvoorde

Sommige onderzoekers vinden het mooi hun familieverleden op te nemen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Blankenvoorde
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Blankenvoorde

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek of het opstellen van een familieboek. Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende verwijzing:

Contact met Genealoog »

Om rekening mee te houden

Bij het uitvoeren van uw stamboomonderzoek naar Blankenvoorde is het van belang om rekening te houden met de volgende punten.

Aandachtspunten:

 • Een identieke achternaam Blankenvoorde betekent niet automatisch dat er een verwantschap is (met andere woorden: dat het familie betreft). Controleer gevonden gegevens altijd met originele bronnen, indien mogelijk met meerdere bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) genealogische gegevens onvolkomendheden zijn geslopen (door onleesbaarheid, typfouten, incorrect uitgevoerd onderzoek, etc.). Controleer dus altijd de bronnen zelf. En probeer feiten te cross-checken.
 • Leg altijd vast waar u bepaalde gegevens gevonden heeft. Zodat u het altijd kunt terugvinden.
 • (Delen van) andermans genealogische onderzoeken naar Blankenvoorde zijn mogelijk auteursrechtelijk beschermd. Gebruik de originele bronnen om copyright problemen te voorkomen EN om direct de betrouwbaarheid van de data te controleren.


Blankenvoorde online
Informatie over Blankenvoorde online gevonden? Check de oorspronkelijke bronnen.

Stamboom Blankenvoorde steeds verder laten groeien

U wilt de stamboom Blankenvoorde steeds verder laten groeien? Ga verder terug in de tijd met verder stamboomonderzoek naar Blankenvoorde. Maar kies eerst welke informatie u verder wilt uitzoeken om uw stamboom verder te laten groeien.

Er zijn diverse soorten onderzoek uit te voeren:

 • stamreeks Blankenvoorde: dit betreft onderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Blankenvoorde: stamboomonderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Blankenvoorde: dit betreft onderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Blankenvoorde: dit is stamboomonderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste genealogen starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders te onderzoeken. Hiermee is bijvoorbeeld het begin van naam Blankenvoorde te vinden, de stamvader Blankenvoorde en daarnaast vaak ook de beroepen van de voorouders. Soms stuit mee op een familiewapen Blankenvoorde.

De stamreeks Blankenvoorde geeft ook een goede basis voor alle andere typen genealogisch onderzoek.stamvader Blankenvoorde
Stamvader Blankenvoorde is de naamgever van de familie Blankenvoorde


stamreeks Blankenvoorde
kwartierstaat Blankenvoorde
genealogie Blankenvoorde
parenteel Blankenvoorde

Online informatie voor Stamboom Blankenvoorde

Snel resultaat: doe een online zoektocht naar de familie Blankenvoorde. Wist u dat tegenwoordig veel gegevens over uw stamboom online te vinden zijn?Let op: weet dat data van derden onjuist kunnen zijn. Controleer altijd de originele bronnen (in bijvoorbeeld Burgerlijke Stand en/of doop- trouw- en begraafboeken).

Zoek de gegevens op en controleer dan altijd vanuit uw bekende gegevens. Controleer met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid.


familie Blankenvoorde
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Blankenvoorde

Snel veel informatie vinden voor familie Blankenvoorde? Zoek direct resultaat op de volgende sites:

 • MyHeritage.com Blankenvoorde
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Blankenvoorde.
 • Archieven Blankenvoorde
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

 • CBG Blankenvoorde
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Blankenvoorde".

 • WieWasWie Blankenvoorde
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Blankenvoorde".

 • Zoek "Blankenvoorde" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • FamilySearch.org Blankenvoorde
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Blankenvoorde.

Geef de familiegeschiedenis Blankenvoorde kleur

Stamboomonderzoek geeft alleen maar 'koude' feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn de namen, in welke plaats heeft men gewoond? Maar mooie familieverhalen en typische annekdotes van de familie vindt u niet terug in de officiële documenten. Hier een aantal tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Blankenvoorde
 • Vraag oudere inwoners van het dorpje waarin familie woonden naar verhalen over uw familie
 • Bezoek het lokale museum


Vind ook andere stamboomonderzoekers die bezig zijn met onderzoek naar familie Blankenvoorde:

Wat is de oorsprong van familienaam Blankenvoorde?

De naam Blankenvoorde bestaat zeker al eeuwen. Waar komt de naam vandaan? Via een klik op de kaart kunt u zien waar de naam Blankenvoorde in Nederland of België veel gehanteerd is - veel gebruik geeft een aanwijzing waar de naam oorspronkelijk vandaan komt. Dat geeft u een aanknopingspunt waar u vermoedelijk veel familieleden zult traceren. U kunt dan in gemeentedocumenten van die gemeenten verder zoeken naar meer informatie over uw familie.


De naam Blankenvoorde

De naam Blankenvoorde: Maar waar komt Blankenvoorde nu vandaan? Zoek de oorsprong op via deze link:

Nederland:
Zoek herkomst van Blankenvoorde (NL) »

België:
Zoek herkomst van Blankenvoorde (BE) »

Terug in de geschiedenis Blankenvoorde

Wanneer u al wat gegevens van familieleden hebt gevonden, kunt u altijd verder terug in het verleden. Ook informatie over overleden familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de informatie die u onderweg vindt slim vast, zodat u altijd de bronnen kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Deze bronnen zijn te vinden in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is dus van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Veel van deze archieven zijn inmiddels online.

Deze gegevens kunnen helpen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof) van uw familie.

Bezoek de online archieven »

Grafstenen Blankenvoorde

overleden Blankenvoorde
Grafstenen van overleden Blankenvoorde familieleden geven veel extra informatie voor genealogisch onderzoek

Bij begraafboeken en grafstenen gaat er niet echt om, om te waaraan het familielid Blankenvoorde dood is gegaan - maar vooral ook om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden en om andere gegevens in uw stamboomonderzoek te valideren.

Historische archieven

De historische archieven hebben een ruime hoeveelheid informatie om uw stamboom mee te verrijken. Kijk online of ga er langs om gegevens over uw familie te vinden.

Een greep uit de regionale archieven:

Naast regionale archieven hebben gemeenten of steden zelf ook een eigen 'gemeentearchief'. Raadpleeg de website van betreffende gemeenten over hoe u toegang kunt krijgen.

informatie Blankenvoorde
Vind meer informatie over familie Blankenvoorde in de regionale archieven.

Software

Wanneer u even bezig bent geweest met onderzoek naar de familie Blankenvoorde wordt het wellicht allemaal wat veel. Er is vaak veel informatie beschikbaar. Het kan handig zijn een programma (of software) te gebruiken voor het vastleggen van alle data, en de onderlinge verbanden.

In de markt bestaan diverse genealogische programma's om daarbij te helpen. Sommige zijn gratis, andere zijn betaald. Hier staan een aantal bekende softwarepakketten die veel worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen toch met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft). De meeste programma's kunnen de gegevens eenvoudig met elkaar en online diensten uitwisselen.

Let op dat het programma ondersteuning biedt voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met dit gegevensformaat kunt u data uitwisselen tussen verschillende programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Heeft de familie Blankenvoorde een familiewapen?

U kunt in bekende archievenspeuren of er een familiewapen voor Blankenvoorde te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Blankenvoorde die alleen kunt gebruiken indien u echt in mannelijke lijn afstamt van de voorvader die het familiewapen oorspronklijk heeft gevoerd (vergelijk daarvoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Blankenvoorde bekend?

Zoek naar familiewapen "Blankenvoorde"

Kunt u geen familiewapen voor Blankenvoorde vinden, wil dat nog niet direct zeggen dat uw familie geen familiewapen heeft of heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd in vergetelheid geraakt. Tijdens uw onderzoek vindt u wellicht nog een familiewapen.

Heeft uw familie geen familiewapen, dan kunt u kiezen voor: een familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland mag een familiewapen maken. Het wapen moet voldoen aan de heraldische regels en moet uniek zijn.

Het is aan te raden een heraldisch expert te raadplegen als u een familiewapen wilt laten maken. U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Blankenvoorde laten maken

Hieronder enkele voorbeelden van hoe familiewapens er uit zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen heeft verschillende onderdelen. Hieronder staan de belangrijkste delen beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Blankenvoorde, maar slechts een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen.


Helm


Boven het wapenschild staat een helm.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat boven de helm. Het helmteken wordt aan de onderkant versierd met de wrong (inelkaar gewrongen doek).


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm.

Wie heet er nog meer Blankenvoorde?

Wie heten er ook Blankenvoorde? Kijk eens op de sociale netwerken, en misschien herkent u zo al een familielid. Leg eens contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met nuttige informatie voor uw stamboomonderzoek.


meer familie Blankenvoorde
Wie heet er ook Blankenvoorde? Speur onbekende familieleden op Linkedin.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Meer achtergronden

Hoe leefde uw familie in de tijd? Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er gebeurde in die tijd, zijn een aantal interessante bronnen aan te bevelen.

Kijk ook eens op de startpagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis.

geschiedenis Blankenvoorde
Hoe leefde Blankenvoorde in het verleden? Het bekende kunstwerk van Brueghel toont veel middeleeuwse Nederlandse beroepen van vroeger.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Bibliografie Blankenvoorde
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Blankenvoorde voorkomt in de geschiedenis.

 • Blankenvoorde in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Blankenvoorde.

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Blankenvoorde, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Blankenvoorde in het Nationaal Archief.

 • Krantenartikelen waarin Blankenvoorde voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

Wat betekent de naam Blankenvoorde?

Uw voorouders hebben een naam aangenomengenoemd. Waar is de naam Blankenvoorde op gebaseerd?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van deze typen:

 • herkomstnaam: de naam komt van de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam is gebaseerd op de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam is gebaseerd op een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam komt van gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak gebaseerd op een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.


betekenis naam Blankenvoorde
Wat betekent Blankenvoorde?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Blankenvoorde. Zoek betekenis van Blankenvoorde »

Ben ik familie van de "bekende" Blankenvoorde?

Heeft u dezelfde achternaam als een bekende of historische Nederlander, bekende familie Blankenvoorde, de beruchte crimineel Blankenvoorde, of filmster Blankenvoorde? U hoeft niet familie te zijn.

Dezelfde naam als een beroemd persoon wil niet zeggen dat u werkelijk familie bent. Er zijn veel personen die bij toeval dezelfde achternaam hebben.

Om te achterhalen of u al dan niet familie bent van de bekende persoon, dient u stamboom onderzoek uit te voeren naar die van de bekende figuur. Pas wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt of onderdeel bent van dezelfde stamboom kunt u oprecht stellen dat u familie bent. Een voordeel dat u misschien hebt, is dat de stamboom of genealogie van de beroemde Blankenvoorde wellicht al eens is onderzocht.


Lid van familie Blankenvoorde ?
Maken beruchte beroemdheden uit het verleden ook deel uit van uw familie Blankenvoorde?

Google eens op "stamboom Blankenvoorde" of "genealogie Blankenvoorde" - wellicht heeft iemand anders al eens stamboomonderzoek gedaan naar familie Blankenvoorde:

Naslagwerken voor familieonderzoek Blankenvoorde

Ook in de boekhandel zijn veel aanwijzingen te vinden hoe men de stamboom van familie Blankenvoorde kan onderzoeken. Hierbij een aantal verwijzingen naar enkele van de beste genealogische boekenvoor de beginnende stamboomonderzoeker. Deze boeken kunnen helpen bij genealogisch onderzoek:

Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Verborgen verleden
Het grote familieboek
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
 

Schrijfwijzen Blankenvoorde?

Achternamen zijn in het verleden niet altijd hetzelfde geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Andere schrijfwijzen kunnen voorkomen binnen één familie. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Blankenvoorde?

Bovendien wordt soms dezelfde persoon aangeduid met meerdere namen (met name voor 1811, toen er nog niet één officiele aanduiding was voor een persoon).


Klik op onderstaande knop en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Blankenvoorde. Zoek schrijfwijzen van Blankenvoorde »

Aanvullende ideeën

U zoekt nog meer bronnen om meer te weten te komen over familie Blankenvoorde? Raadpleeg dan eens de volgende links:


bronnen stamboom Blankenvoorde
Lees meer over stamboomononderzoek naar familie Blankenvoorde

Is familie Blankenvoorde van adel?

Veel onderzoekers krijgen de vraag vroeg of laat wel eens voor: "Is mijn familie wellicht van adel?"

De adel is een deel van de bevolking die van oorsprong een elitaire positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. Deze mag, van laag naar hoog, de volgende titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van het Koninklijk huis.

We krijgen de vraag geregeld voor diverse families. Is mijn familie misschien van adel? Als u het niet weet, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Blankenvoorde deel uit maakt van dit overzicht, is het nog niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Blankenvoorde. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent.

De adelijke families

Meer over stamboom Blankenvoorde

Meer hulp nodig bij uw genealogisch onderzoek naar Blankenvoorde? Overweeg dan het volgende eens:


stamboom Blankenvoorde uitzoeken
Meer weten over de stamboom Blankenvoorde?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Aslander | stamboom Aldewereld | stamboom Ajdid | stamboom Alibux | stamboom Alsema