de beste online bronnen

Stamboom Beerends


De online gegevens voor stamboom Beerends
Onderzoek doen naar familie Beerends? Begin hieronder met de stamboom van uw familie Beerends. De bronnen zijn zoveel mogelijk geschikt gemaakt voor Beerends.
Tip: naast de online tips op deze website, kijk eens naar:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Begin van stamboom Beerends in 5 minuten


Het starten met de stamboom Beerends is in de basis erg eenvoudig. U begint de stamboom namelijk bij u zelf - en uw (bekende) familie.

Noteer van elk familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende details, zodat u een zo'n compleet mogelijk beeld heeft.. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens.

stamboom Beerends
Uw stamboom maken Beerends

Stamboomonderzoek naar Beerends - zelf doen?

Onderzoek naar de familie Beerends hoeft niet alleen een boeiende puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelfen andere familieledenen anderen die ook interesse hebben in familie Beerends.

Op deze site vindt u veel tips en aanwijzingen voor het doen vanstamboomonderzoek. De meeste verwijzingen zijn gepersonaliseerd voor de stamboom van familie Beerends.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internetover het onderwerp zelf doen. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met een vastgelopen onderzoek, neem dan contact op met een stamboomonderzoeker. Zij kunnen u snel verder helpen - of zelfs een onderzoek naar Beerends uitvoeren.

Stamboomonderzoek Beerends
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Beerends

Sommige onderzoekers vinden het mooi hun familieverleden op te nemen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Beerends
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Beerends

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek of het opstellen van een familieboek. Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende link:

Contact met Genealoog »

Online informatie voor Stamboom Beerends

Wist u dat tegenwoordig heel veel gegevens over uw stamboom snel online te zoeken zijn?Let op: merk op dat data van anderen incorrect kunnen zijn. Controleer altijd de originele bronnen.

Controleer o.a. met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid.


familie Beerends
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Beerends

Snel gegevens vinden voor de familie Beerends? Vind direct resultaat op deze sites:

 • Zoek "Beerends" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • MyHeritage.com Beerends
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Beerends.
 • FamilySearch.org Beerends
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Beerends.

 • Archieven Beerends
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

De stamboom steeds meer laten groeien

U wilt stamboom uitgebreider uitzoeken? Ga steeds verder terug in de tijd met verder onderzoek naar Beerends. Maar kies eerst welke informatie u verder wilt uitzoeken om uw stamboom verder te laten groeien.

Er zijn diverse typen onderzoek te doen:

 • stamreeks Beerends: onderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Beerends: onderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Beerends: dit betreft stamboomonderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Beerends: dit is stamboomonderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste genealogen starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders te onderzoeken. Hiermee is bijvoorbeeld de start van de naam Beerends te vinden, de stamvader Beerends en daarnaast vaak ook de beroepen van de diverse voorvaders. Soms stuit mee daarmee ook op een familiewapen Beerends.

De stamreeks Beerends geeft ook een goede basis voor alle andere typen genealogisch onderzoek naar Beerends.stamvader Beerends
Stamvader Beerends is de naamgever van de familie Beerends


stamreeks Beerends
kwartierstaat Beerends
genealogie Beerends
parenteel Beerends

NB: Om in de gaten te houden

Bij stamboomonderzoek naar Beerends is het van belang om rekening te houden met het volgende.

 • Eenzelfde achternaam Beerends betekent niet vanzelf dat er een verwantschap bestaat (m.a.w. dat het familie is). Controleer gevonden gegevens altijd met originele (zo mogelijke officiele) bronnen, zo mogelijk met diverse bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) genealogische gegevens onvolkomendheden zijn geslopen (door onleesbaarheid, typfouten, incorrect uitgevoerd onderzoek, etc.). Controleer daarom altijd de bronnen zelf. En probeer feiten te cross-checken.
 • Houd bij waar u bepaalde data ontdekt hebt, zodat u het altijd kunt (her)controleren.
 • Andermans stamboomonderzoeken naar Beerends zijn soms auteursrechtelijk beschermd. Zoek de originele bronnen om copyright problemen te voorkomen EN ook om de betrouwbaarheid van de gegevens te verifieren.


Beerends online
Beerends online gevonden? Check de oorspronkelijke bronnen.

Ben ik familie van de "bekende" Beerends?

Heeft u dezelfde naam als een bekende Nederlander, bekende familie Beerends, de beruchte boef Beerends, of moviestar Beerends? Het is niet zeker dat u familie bent.

Dezelfde achternaam als een algemeen beroemd figuur wil niet zeggen dat u per se familie bent. Er zijn heel veel mensen die per toeval dezelfde achternaam hebben.

Om uit te vinden of u al dan niet familie bent van de beroemde figuur, dient u niet alleen stamboomonderzoek uit te voeren naar uw eigen familie, maar ook naar die van de algemeen bekende figuur. Wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt kunt u daadwerkelijk zeggen dat u familie van elkaar bent. Een voordeel dat u wellicht hebt, is dat de stamboom of genealogie van de bekende Beerends misschien al eens door iemand is uitgezocht.


Lid van familie Beerends ?
Maken bekende of beruchte beroemdheden uit het verleden ook deel uit van uw familie Beerends?

Google eens op "stamboom Beerends" of "genealogie Beerends" - wellicht heeft een ander al eens onderzoek gedaan naar familie Beerends:

Historische archieven

De regionale archieven hebben een schat aan informatie om een stamboom mee op te zetten. Kijk online of ga er langs om informatie over uw familieleden te vinden.

Regionale archieven:

Naast archieven hebben gemeenten of steden zelf ook een eigen 'gemeentearchief'. Raadpleeg de website van betreffende gemeenten over hoe u toegang kunt krijgen.

informatie Beerends
Vind meer informatie over familie Beerends in de archieven.

Wat is de oorsprong van Beerends?

De naam Beerends bestaat zeker al honderden jaren. Waar komt de naam vandaan? Via een kaart kunt u zien waar Beerends in Nederland of België veel gebruikt is - een sterke aanwijzing waar de naam ook van oorsprong vandaan komt. Dat geeft u een aanknopingspunt waar u vermoedelijk veel familieleden zult traceren. U kunt dan in de gemeentedocumenten van die gemeenten verder zoeken naar documenten van uw familie.


De naam Beerends

De naam Beerends: Waar komt Beerends nu vandaan? Zoek het op via deze link:

Nederland:
Zoek herkomst van Beerends (NL) »

België:
Zoek herkomst van Beerends (BE) »

Naslagwerken voor stamboomonderzoek naar

Niet alleen online, maar ook in de boekhandel zijn veel aanwijzingen te vinden hoe men de genealogie van familie Beerends kan onderzoeken. Hier een aantal verwijzingen naar een paar van de beste online te verkrijgen genealogische boekenvoor de beginnende en gevorderderde genelogisch onderzoeker. Deze boeken kunnen helpen bij stamboomonderzoek naar familie:

Het grote familieboek
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Verborgen verleden
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
 

Heeft de familie Beerends een familiewapen?

U kunt in bekende archieven (zoals bijvoorbeeld die van het Centraal Bureau voor de Genealogie) speuren of er een familiewapen voor Beerends te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Beerends die alleen kunt gebruiken als u werkelijk in mannelijke lijn afstamt van diegene die het familiewapen Beerends oorspronklijk heeft gevoerd (vergelijk daarvoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Beerends bekend?

Zoek naar familiewapen "Beerends"

Kunt u geen familiewapen van Beerends vinden, dan wil dat nog niet zeggen dat uw familie geen familiewapen heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd in vergetelheid geraakt. Tijdens uw onderzoek stuit u wellicht nog op een familiewapen.

Heeft uw familie geen familiewapen, dan kunt u kiezen voor: een familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland mag een familiewapen maken. Het wapen moet voldoen aan de regels van de heraldiek en moet uniek zijn.

U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Beerends laten maken

Hieronder enkele voorbeelden van hoe familiewapens er uit zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen heeft verschillende delen. Hieronder staan de belangrijkste onderdelen beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Beerends, maar slechts een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen.


Helm


Bovenop het wapenschild staat een helm.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat boven de helm. Soms wordt er gekozen voor een symbool dat specifiek past bij de drager. Het helmteken wordt aan de onderkant versierd met de wrong (inelkaar gewrongen doek).


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm. Zij bestaan in de regel uit twee kleuren - een kleur op de achterkant, en een (metaal)kleur aan de binnenkant (voering).

Wie heet er nog meer Beerends?

Wie heeft nog meer de naam Beerends? Kijk eens op de sociale netwerken, en wellicht herkent u zo al een familielid. Leg eens contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met bruikbare informatie voor uw stamboomonderzoek.


meer familie Beerends
Wie heet er nog meer Beerends? Tip: Speur bekende of onbekende familieleden op Facebook.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Nog meer bronnen voor stamboomonderzoek Beerends

U zoekt extra ideeën om meer te weten te komen over de stamboom van familie Beerends? Kijk dan eens bij de volgende bronnen:


bronnen stamboom Beerends
Lees meer over stamboomononderzoek naar Beerends

Wat betekent de naam Beerends?

Wat betekent uw naam Beerends? Uw voorouders hebben op een gegeven moment een naam gekozen of werden door omgeving op een bepaalde manier aangeduid. Waar is de naam Beerends vandaan gekomen?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van onderstaande typen:

 • herkomstnaam: de naam komt van de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam komt van de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam is gebaseerd op een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam komt van gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak gebaseerd op een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.


betekenis naam Beerends
Wat betekent Beerends?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Beerends. Zoek betekenis van Beerends »

Schrijfwijzen Beerends?

Achternamen zijn in het verleden niet altijd hetzelfde geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Andere schrijfwijzen kunnen voorkomen binnen één familie. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Beerends?


Klik op onderstaande link en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Beerends. Zoek schrijfwijzen van Beerends »

Geef de familiegeschiedenis Beerends kleur

Genealogisch onderzoek geeft vaak alleen maar feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn de namen, in welke plaats woonde de persoon en wanneer is men gestorven? Maar mooie familieverhalen vindt u niet terug in de officiële documenten. Hier een aantal handige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Beerends


Vind ook andere stamboomonderzoekers die bezig zijn met genealogische onderzoek naar familie Beerends:

Meer achtergronden

Hoe leefde uw familieleden in de tijd? Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er gebeurde in die tijd, zijn een aantal interessante bronnen te raadplegen.

Kijk eens op de pagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis. Mooi om uw familiegeschiedenis beeld en kleur te geven.

geschiedenis Beerends
Hoe leefde Beerends vroeger? Het bekende schilderij van Brueghel toont een groot aantal middeleeuwse beroepen van vroeger.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Beerends in het Nationaal Archief.

 • Bibliografie Beerends
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Beerends voorkomt in de geschiedenis.

 • Krantenartikelen waarin Beerends voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • Beerends in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Beerends.

Terug in de geschiedenis Beerends

Wanneer u al wat gegevens van stamboomleden hebt ontdekt, kunt u altijd verder terug in de tijd. Ook gegevens over overleden Beerends-familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de informatie die u onderweg vindt bij uw onderzoek slim vast (gebruik bijvoorbeeld een template), zodat u altijd de bron kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Deze bronnen zijn vaak te raadplegen in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is.

Deze gegevens kunnen helpen met het vinden van de juiste personen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof).

Veel historische gegevens staan online (per provincie). Bezoek de online archieven »

Grafstenen Beerends

overleden Beerends
Informatie over overleden Beerends familieleden geven veel extra informatie voor genealogisch onderzoek

Bij informatie uitbegraafboeken en grafstenen gaat er niet in de eerste instantie om, om te hoe deze persoon Beerends dood is gegaan - maar vooral om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden.

Programmatuur

Er is bij stamboomonderzoek vaak zoveel data beschikbaar. Het kan handig zijn een programma (of software) te gebruiken voor het vastleggen van alle data, en de verbanden.

In de markt bestaan diverse genealogische programma's om te helpen. Sommige programma's zijn gratis. Hier noemen wij een aantal bekende softwarepakketten die veel worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft).

Let er bij de keuze voor een programma op dat het ondersteuning biedt voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met deze indeling kunt u data uitwisselen tussen programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Is familie Beerends van adel?

Veel stamboom onderzoekers krijgen de vraag wel voorgelegd: "Is mijn familie misschien ook van adel?"

De adel is een deel van de bevolking die van oorsprong een bevoorrechte positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. De getitelde adel kan, van laag naar hoog, de volgende titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van (voormalige) leden van het Koninklijk huis.

We krijgen de vraag geregeld voor diverse families. Is mijn familie misschien van adel? Als u niet weet of uw familie van adel is, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Beerends deel uit maakt van dit overzicht, is het nog niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Beerends. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent. Ook de familiewapens van adelijke families zijn beschermd.

De Nederlandse adelijke families

Aavullende informatie voor stamboom Beerends

Hulp nodig bij uw genealogisch onderzoek Beerends? Overweeg dan het volgende eens:


stamboom Beerends uitzoeken
Meer weten over Beerends?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Achtereekte | stamboom Van Amen | stamboom Annen | stamboom Barkel | stamboom Ata