de beste online bronnen

Stamboom Bambacht


Overzicht van de online bronnen voor stamboom Bambacht
Benieuwd naar de stamboom van familie Bambacht? Begin hieronder met een overzicht van aanpak en bronnen voor de stamboom van familie Bambacht. De verwijzingen op deze pagina zijn gepersonaliseerd voor uw familie Bambacht.
Tip: naast de online bronnen op deze website, kijk ook eens naar:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Start uw stamboom Bambacht in 5 minuten


Het begin van stamboom Bambacht is eigenlijk heel simpel. U begint de stamboom namelijk bij u zelf - en bij uw (bekende) familieleden.

Schrijf op van ieder familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende gegevens. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens.

stamboom Bambacht
Uw stamboom maken Bambacht

Stamboomonderzoek naar Bambacht - zelf doen?

Onderzoek naar de familie Bambacht hoeft niet alleen een boeiende (en soms zelfs verslavende) puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelf, uw kinderen, andere familieledenen anderen die ook onderzoek doen naar Bambacht.

Op deze pagina vindt u veel tips, bronnen voor stamboomonderzoek. De meeste verwijzingen zijn gepersonaliseerd voor de stamboom van familie Bambacht.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internet en boeken over het onderwerp zelf doen. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met uw stamboomonderzoek, neem dan eens contact op met een stamboomonderzoeker. Zij kunnen u vaak snel verder helpen - of zelfs een onderzoek naar Bambacht uitvoeren.

Stamboomonderzoek Bambacht
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Bambacht

Sommige onderzoekers vinden het mooi hun stamboomonderzoek of familieverleden op te nemen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Bambacht
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Bambacht

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek . Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende verwijzing:

Contact met Genealoog »

Stamboom steeds meer laten groeien

Ga verder terug in de historie met verder stamboomonderzoek naar Bambacht. Maar kies eerst welke informatie u verder wilt onderzoeken om uw stamboom te laten groeien.

Er zijn diverse soorten onderzoek uit te voeren:

 • stamreeks Bambacht: dit is onderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Bambacht: dit betreft stamboomonderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Bambacht: onderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Bambacht: onderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste beginnende stamboomonderzoekers starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders in kaart te brengen. Hiermee is bijvoorbeeld de bron van achternaam Bambacht te vinden, de stamvader Bambacht en daarnaast dikwijls ook de beroepen van de voorvaders. Soms komen ze zo ook al een familiewapen tegen.

De stamreeks Bambacht geeft een goede basis voor alle andere typen stamboomonderzoek.stamvader Bambacht
Stamvader Bambacht is de naamgever van de familie Bambacht


stamreeks Bambacht
kwartierstaat Bambacht
genealogie Bambacht
parenteel Bambacht

NB: Zaken om in de gaten te houden

Bij het uitvoeren van uw stamboomonderzoek naar Bambacht is het van belang om rekening te houden met het volgende.

Aandachtspunten:

 • Een identieke achternaam Bambacht betekent niet per definitie dat er een bloedband bestaat (lees: dat het familie betreft). Controleer gegevens altijd met originele (zo mogelijke officiele) bronnen, indien mogelijk met diverse bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) genealogische gegevens veel fouten zijn gekomen (door onleesbaarheid, schrijffouten, onjuist uitgevoerd onderzoek, etc.). Controleer daarom altijd de brondocumenten zelf. En probeer feiten te cross-checken (via meerdere bronnen te verifieren).
 • Leg altijd vast waar u gegevens ontdekt heeft, zodat u het altijd kunt controleren.
 • (Delen van) andermans stamboomonderzoeken naar Bambacht zijn mogelijk auteursrechtelijk beschermd. Zoek altijd de originele bron om copyright issues te omzeilen EN om de betrouwbaarheid van de data te controleren.


Bambacht online
Bambacht online ontdekt? Controleer altijd de oorspronkelijke bronnen.

Online informatie voor Stamboom Bambacht

Snel resultaat: doe een online zoektocht naar de familie Bambacht. Wist u dat tegenwoordig heel veel gegevens over uw voorouders op internet te zoeken zijn?Let op: onthoud dat gegevens van derden onjuist kunnen zijn. Controleer daarom altijd de originele bronnen (in bijvoorbeeld Burgerlijke Stand en/of doop- trouw- en begraafboeken).

Controleer o.a. met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid.


familie Bambacht
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Bambacht

Snel veel gegevens vinden voor familie Bambacht? Vind direct resultaat op deze websites:

 • CBG Bambacht
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Bambacht".

 • MyHeritage.com Bambacht
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Bambacht.
 • FamilySearch.org Bambacht
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Bambacht.

 • Zoek "Bambacht" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

Meer achtergronden

Hoe leefde uw familieleden in de tijd dat zij leefden? Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er speelde in die tijd, zijn een aantal bronnen te raadplegen.

Kijk eens op de startpagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis en Nederlandse plaatsen. Erg geschikt om uw familieverleden beeld en kleur te geven.

geschiedenis Bambacht
Hoe leefde Bambacht in het verleden? Het beroemde kunstwerk van Brueghel toont diverse oude Nederlandse beroepen.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

 • Bibliografie Bambacht
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Bambacht voorkomt in de geschiedenis.

 • Krantenartikelen waarin Bambacht voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Bambacht in het Nationaal Archief.

Naslagwerken genealogisch onderzoek naar

Ook in de boekenwinkel zijn aanwijzingen te vinden hoe men de stamboom van familie Bambacht kan uitzoeken. Hierbij een verwijzing naar enkele van de beste boekenvoor de beginnende en gevorderderde genelogisch onderzoeker. Deze boeken kunnen assisteren bij stamboomonderzoek naar familie:

Het grote familieboek
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Verborgen verleden
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
 

Ben ik familie van de "bekende" Bambacht?

Heeft u dezelfde naam als een bekende Nederlander, bekende familie Bambacht, de beruchte boef Bambacht, of moviestar Bambacht? U hoeft niet per definitie familie te zijn.

Dezelfde achternaam als een algemeen bekend persoon wil niet zeggen dat u automatisch familie bent. Er zijn veel mensen die per toeval dezelfde achternaam hebben.

Om uit te vinden of u al dan niet familie bent van de bekende persoon, dient u niet alleen stamboomonderzoek te doen naar uw eigen familie, maar ook naar die van de algemeen beroemde figuur. Wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt kunt u daadwerkelijk stellen dat u familie bent. Een voordeel dat u wellicht hebt, is dat de stamboom of genealogie van de beroemde Bambacht wellicht al eens door iemand is onderzocht.


Lid van familie Bambacht ?
Maken beruchte personen uit het verleden ook deel uit van uw familie Bambacht?

Google eens op "stamboom Bambacht" of "genealogie Bambacht" - wellicht heeft iemand anders al eens stamboomonderzoek gedaan naar familie Bambacht:

Wat betekent de naam Bambacht?

Wat betekent uw naam Bambacht? Uw voorouders hebben op een gegeven moment een naam gekozengenoemd. In 1811 werden de namen officieel vastgelegd; maar voor die tijd hadden mensen ook al achternamen. Waar is de naam Bambacht vandaan gekomen?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van onderstaande klassificaties:

 • herkomstnaam: de naam is gebaseerd op de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam komt van de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam komt van een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam komt van gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak gebaseerd op een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.

Een herkomstnaam of adresnaam worden ook wel een 'toponiem' genoemd.

betekenis naam Bambacht
Wat betekent Bambacht?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Bambacht. Zoek betekenis van Bambacht »

Wie heet er nog meer Bambacht?

Wie heten er ook Bambacht? Kijk eens op de sociale netwerken, en misschien herkent u zo al een (lang niet gesproken) familielid. Leg contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met informatie voor uw stamboomonderzoek.


meer familie Bambacht
Wie heet er ook Bambacht? Speur onbekende familieleden op Linkedin.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Heeft de familie Bambacht een familiewapen?

U kunt in bekende archievenopzoeken of er een familiewapen voor Bambacht te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Bambacht die alleen kunt gebruiken als u werkelijk in mannelijke lijn afstamt van de voorvader die het familiewapen oorspronklijk heeft gevoerd (vergelijk hiervoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Bambacht bekend?

Zoek naar familiewapen "Bambacht"

Kunt u geen familiewapen voor Bambacht vinden, dan wil dat nog niet zeggen dat uw familie geen familiewapen heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd "zoek" geraakt. Tijdens uw onderzoek vindt u wellicht nog een familiewapen.

Mocht u na stamboom- en genealogisch onderzoek tot de conclusie komen dat uw familie geen familiewapen heeft, dan kunt u kiezen voor: een familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland is het toegestaan een familiewapen maken. Het familiewapen moet wel voldoen aan de regels van de heraldiek en uniek zijn.

Het is aan te raden een heraldisch expert in te schakelen als u een familiewapen wilt laten maken. U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Bambacht laten maken

Hieronder enkele voorbeelden hoe familiewapens er uit zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen bestaat uit diverse onderdelen. Hierna staan de belangrijkste delen beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Bambacht, maar uitsluitend bedoeld als een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen.


Helm


Bovenop het wapenschild staat een helm afgebeeld.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat bovenop de helm. Soms wordt er gekozen voor een symbool dat specifiek past bij de drager. Het helmteken wordt aan de onderkant versierd met de wrong (een inelkaar gewrongen doek), die de kleuren heeft van het dekkleed.


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm. Zij bestaan in de regel uit twee kleuren - een kleur op de achterkant, en een (metaal)kleur aan de binnenkant (voering).

Stamboom Programmatuur

Wanneer u even druk bent geweest met stamboomonderzoek naar familie Bambacht wordt het wellicht allemaal wat veel. Er is bij onderzoek vaak veel data beschikbaar. Het kan handig zijn een programma (of software) te gebruiken voor het vastleggen van alle gegevens, en hun verbanden.

In de markt bestaan diverse genealogische programma's om daarbij te helpen. Sommige zijn gratis. Hier noemen wij een aantal bekende softwarepakketten die veel in Nederland worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen toch met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft).

Let op dat het ondersteuning geeft voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met deze indeling kunt u gegevens uitwisselen tussen programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Historische archieven

De regionale archieven hebben een schat aan gegevens om een stamboom mee op te zetten. Kijk online of ga er langs om informatie over familieleden op te zoeken.

Een greep uit de regionale archieven:

Naast bovenstaande archieven hebben gemeenten of steden zelf een eigen 'gemeentearchief'.

informatie Bambacht
Vind ook informatie over familie Bambacht in de regionale archieven.

Wat is de oorsprong van naam Bambacht?

De naam Bambacht bestaat al eeuwen. Waar komt de naam vandaan? Via een klik op de kaart kunt u zien waar de naam Bambacht in Nederland of België veel gebruikt is - veel gebruik is een sterke aanwijzing waar de naam van oorsprong vandaan komt. Dat geeft u een aanknopingspunt waar u vermoedelijk veel informatie over familieleden kunt vinden. U kunt dan in gemeentearchieven van de betreffende gemeenten verder zoeken naar documenten van uw familie.


De naam Bambacht

De naam Bambacht: Wat is de herkomst van de naam Bambacht? Zoek de oorsprong op via deze links:

Nederland:
Zoek herkomst van Bambacht (NL) »

België:
Zoek herkomst van Bambacht (BE) »

Terug in de geschiedenis Bambacht

Ook gegevens over overleden familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de gegevens die u tijdens uw speurwerk vindt slim vast (gebruik bijvoorbeeld een template), zodat u altijd de bronnen kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Bovenstaande bronnen zijn vaak te raadplegen in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is dus van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Veel van deze archieven zijn inmiddels online. Begin uw zoektocht via de link hiernaast voor snel resultaat.

Deze gegevens kunnen helpen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof).

Veel historische gegevens staan online. Bezoek de online archieven »

Grafstenen Bambacht

overleden Bambacht
Grafstenen van overleden Bambacht familieleden geven veel extra gegevens voor stamboomonderzoek

Bij informatie uitbegraafboeken en grafstenen gaat er niet in de eerste instantie om, om te waaraan deze persoon Bambacht dood is gegaan - maar vooral ook om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden en om andere gegevens in uw stamboomonderzoek te valideren.

Geef de familiegeschiedenis Bambacht kleur

Stamboomonderzoek geeft alleen maar feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn zijn/haar namen, in welke plaats heeft men gewoond? Maar mooie familieverhalen en typische annekdotes van de familie vindt u niet in de officiële documenten. Hier zijn een aantal handige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Bambacht


Vind ook andere genealogen die bezig zijn met genealogische onderzoek naar familie Bambacht:

Extra bronnen voor stamboomonderzoek Bambacht

U zoekt extra ideeën om meer te weten te komen over familie Bambacht? Kijk eens bij de volgende bronnen:


bronnen stamboom Bambacht
Lees meer over stamboomononderzoek naar familie Bambacht

Schrijfwijzen Bambacht?

Achternamen zijn in het verleden niet altijd hetzelfde geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Bambacht?

Bovendien wordt soms dezelfde persoon aangeduid met meerdere namen (met name voor 1811, toen er nog niet één officiele aanduiding was voor een persoon).


Klik op onderstaande knop en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Bambacht. Zoek schrijfwijzen van Bambacht »

Is familie Bambacht van adel?

Veel genealogisch onderzoekers krijgen de vraag wel eens voor: "Is mijn familie wellicht ook van adel?"

De adel is een deel van de bevolking die van oorsprong een elitaire positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. De getitelde adel mag de volgende titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van het Koninklijk huis.

Als u het niet weet, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Bambacht deel uit maakt van deze lijst, is het nog lang niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Bambacht. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent. Ook de familiewapens van adelijke families zijn beschermd.

De Nederlandse adelijke families

Meer weten over stamboom Bambacht

Meer hulp nodig bij uw stamboomonderzoek Bambacht? Overweeg dan het volgende eens:


stamboom Bambacht uitzoeken
Meer weten over de stamboom Bambacht?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Barink | stamboom Akyol | stamboom Appelhof | stamboom Derikx | stamboom Bruijs