de beste bronnen

Stamboom Balentien


De beste online bronnen en gegevens voor stamboom Balentien
Benieuwd naar de stamboom van uw familie Balentien? Begin hieronder met een overzicht van aanpak en bronnen voor de stamboom van uw familie. De bronnen op deze pagina zijn geschikt gemaakt voor uw familie.
Suggestie: naast de online links op deze website, is dit ook een aanrader:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Begin uw stamboom Balentien in 5 minuten


Het starten met stamboom Balentien is eigenlijk heel simpel. U begint de stamboom namelijk gewoon bij u zelf - en uw (bekende) familieleden.

Schrijf op van ieder familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag uw andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende details. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens.

stamboom Balentien
Uw stamboom maken Balentien

Stamboomonderzoek naar Balentien - zelf doen?

Stamboomonderzoek is een interessante bezigheid. Onderzoek naar de familie Balentien hoeft niet alleen een boeiende puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelfen andere familieledenen anderen die ook interesse hebben in familie Balentien.

Op deze pagina vindt u veel tips voor stamboomonderzoek. De meeste links zijn gepersonaliseerd voor de stamboom van familie Balentien.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internet en boeken over het onderwerp zelf doen. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met uw stamboomonderzoek, neem dan eens contact op met een stamboomonderzoeker / genealoog. Zij kunnen u snel verder helpen - of zelfs een onderzoek naar Balentien voor u uitvoeren.

Stamboomonderzoek Balentien
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Balentien

Sommige onderzoekers vinden het mooi hun familieverleden op te nemen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Balentien
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Balentien

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek . Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende link:

Contact met Genealoog »

Online informatie voor Stamboom Balentien

Snel resultaat: doe een online zoektocht naar de familie Balentien. Wist u dat tegenwoordig heel veel gegevens over uw stamboom snel online te vinden zijn?Let op: wees er altijd op bedacht dat gegevens van anderen onjuist kunnen zijn. Controleer altijd de originele bronnen.

Zoek de gegevens op en controleer dan altijd vanuit uw bekende gegevens. Controleer gegevens met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid. Zo bouwt u zelf de stamboom Balentien langzamerhand uit.


familie Balentien
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Balentien

Eenvoudig veel informatie vinden voor familie Balentien? Zoek direct resultaat op deze websites:

 • Zoek "Balentien" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • Archieven Balentien
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

 • WieWasWie Balentien
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Balentien".

 • FamilySearch.org Balentien
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Balentien.

De stamboom Balentien verder uitzoeken

Ga steeds verder terug in de historie met verder onderzoek naar Balentien. Kies eerst welke informatie u nader wilt onderzoeken om uw stamboom verder te laten groeien.

Er zijn diverse soorten onderzoek uit te voeren:

 • stamreeks Balentien: dit betreft onderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Balentien: dit is onderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Balentien: dit is stamboomonderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Balentien: onderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste beginnende genealogen starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders te onderzoeken. Hiermee is bijvoorbeeld het begin van achternaam Balentien te vinden, de stamvader Balentien en daarnaast dikwijls ook de beroepen van de voorvaders. Soms komen ze zo ook al een familiewapen tegen.

De stamreeks Balentien geeft ook een goed begin voor alle andere typen genealogisch onderzoek naar de familie Balentien.stamvader Balentien
Stamvader Balentien is de naamgever van de familie Balentien


stamreeks Balentien
kwartierstaat Balentien
genealogie Balentien
parenteel Balentien

Let op: Om in de gaten te houden

Bij het uitvoeren van uw stamboomonderzoek naar Balentien is het belangrijk om altijd rekening te houden met het volgende.

Aandachtspunten:

 • Eenzelfde naam Balentien betekent niet automatisch dat er een bloedband is (lees: dat het familie is). Controleer gevonden gegevens immer met originele (zo mogelijke officiele) bronnen, zo mogelijk met meerdere bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) genealogische gegevens fouten zijn gekomen (door onleesbaarheid, typfouten, incorrect onderzoek, etc.). Controleer daarom altijd de brondocumenten zelf en probeer feiten te cross-checken.
 • Houd bij waar u bepaalde gegevens gevonden heeft. Zodat u het altijd kunt (her)controleren.
 • (Delen van) andermans genealogische onderzoeken naar Balentien zijn wellicht auteursrechtelijk beschermd. Gebruik de originele bronnen om copyright discussies te voorkomen en ook om de betrouwbaarheid van de data te verifieren.


Balentien online
Balentien online ontdekt? Controleer de oorspronkelijke bronnen.

Historische archieven

De historische archieven hebben een ruime hoeveelheid informatie om een stamboom mee te verrijken. Kijk op internet of ga er langs om meer gegevens over uw familieleden te vinden.

Regionale archieven:

Naast bovenstaande regionale archieven hebben gemeenten zelf ook een eigen 'gemeentearchief'.

informatie Balentien
Vind ook informatie over familie Balentien in de historische archieven.

Naslagwerken voor stamboomonderzoek naar

Ook in de boekenwinkel zijn bronnen te vinden hoe men de stamboom van Balentien kan opstellen. Hier een aantal verwijzingen naar enkele van de beste online te verkrijgen naslagwerkenvoor de beginnende stamboomonderzoeker. De volgende boeken zijn via internet te bestellen en kunnen assisteren bij het familieonderzoek:

Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Verborgen verleden
Het grote familieboek
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
 

Waar komt de naam Balentien vandaan?

De naam Balentien bestaat zeker al eeuwen. Waar komt de naam vandaan? Via een klik op de kaart van het Meertens instituut kunt u zien waar Balentien in Nederland of België veel gehanteerd wordt - een sterke aanwijzing waar de naam ook oorspronkelijk vandaan komt. U kunt vervolgens in gemeentebibliotheken van de betreffende gemeenten verder zoeken naar informatie over uw familie.


De naam Balentien

De naam Balentien: Waar komt de naam Balentien vandaan? Zoek het op via deze links:

Nederland:
Zoek herkomst van Balentien (NL) »

België:
Zoek herkomst van Balentien (BE) »

Meer achtergronden

Hoe leefde uw familieleden in de tijd dat zij leefden? Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er gebeurde in die tijd, zijn een aantal interessante bronnen aan te bevelen.

Kijk ook eens op de pagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis en Nederlandse plaatsen.

geschiedenis Balentien
Hoe leefde Balentien vroeger? Het bekende kunstwerk van Brueghel toont vele oude beroepen van vroeger.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Balentien in het Nationaal Archief.

 • Balentien in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Balentien.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Balentien, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

 • Krantenartikelen waarin Balentien voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

Terug in de geschiedenis Balentien

Ook informatie over overleden familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de gegevens die u onderweg vindt bij uw onderzoek slim vast (gebruik bijvoorbeeld een template), zodat u altijd de bronnen later kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Bovenstaande bronnen zijn vaak te raadplegen in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is dus van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Veel van deze archieven zijn inmiddels online. Begin uw zoektocht via de link hiernaast voor snel resultaat.

Deze gegevens helpen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof).

Veel historische gegevens staan online (per provincie). Bezoek de online archieven »

Grafstenen Balentien

overleden Balentien
Informatie over overleden Balentien familieleden geven veel informatie voor genealogisch onderzoek

Bij informatie uitbegraafboeken en grafstenen gaat er niet echt om, om te waaraan deze persoon Balentien dood is gegaan - maar vooral ook om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden.

Heeft de familie Balentien een familiewapen?

U kunt in bekende archieven (zoals bijvoorbeeld die van het Centraal Bureau voor de Genealogie) opzoeken of er een familiewapen voor uw familienaam te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Balentien die alleen kunt gebruiken indien u echt in mannelijke lijn afstamt van de voorvader die het familiewapen Balentien oorspronklijk gevoerd heeft (vergelijk hiervoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Balentien bekend?

Zoek naar familiewapen "Balentien"

Kunt u geen familiewapen Balentien vinden, wil dat nog niet zeggen dat uw familie geen familiewapen heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd "zoek" geraakt. Tijdens uw onderzoek vindt u wellicht nog een familiewapen.

Mocht u na stamboom- en genealogisch onderzoek tot de conclusie komen dat uw familie geen familiewapen heeft, dan kunt u een eigen familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland mag een familiewapen maken. Het familiewapen moet wel voldoen aan de regels van de heraldiek en uniek zijn.

Het is aan te raden een heraldicus te raadplegen als u een familiewapen wilt laten maken. U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Balentien laten maken

Hieronder enkele voorbeelden van hoe familiewapens er uit zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen bestaat uit diverse delen. Hieronder staan de belangrijkste delen beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Balentien, maar uitsluitend bedoeld als een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen.


Helm


Bovenop het wapenschild staat een helm. In verschillende tijdsperken gebruikte men andere helmen. De helm is niet uniek en kan verschillen per afbeelding van het familiewapen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat bovenop de helm. Het helmteken wordt aan de onderkant versierd met de wrong (inelkaar gewrongen doek).


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm.

Wie heet er nog meer Balentien?

Wie heten er nog meer Balentien? Kijk eens op de sociale netwerken, en misschien herkent u zo al een familielid. Leg eens contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met informatie voor uw onderzoek.


meer familie Balentien
Wie heet er ook Balentien? Zoek bekende of onbekende familieleden op Social Media.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Geef de familiegeschiedenis Balentien kleur

Stamboomonderzoek geeft alleen maar feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn de namen, in welke plaats heeft men gewoond en wanneer is men gestorven? Maar mooie familieverhalen en typische annekdotes van de familie vindt u niet in de officiële archieven. Hier een aantal tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Balentien
 • Vraag oudere inwoners van het dorpje waarin familie woonden naar verhalen over uw familie


Vind ook andere genealogen die bezig zijn met genealogische onderzoek naar familie Balentien:

Wat betekent de naam Balentien?

Wat betekent uw naam Balentien? Uw voorouders hebben op een gegeven moment een naam aangenomen of werden door omgeving op een bepaalde manier aangeduid. Waar is de naam Balentien op gebaseerd?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van onderstaande typen:

 • herkomstnaam: de naam komt van de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam is gebaseerd op de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam komt van een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam komt van gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak komt deze van een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.

Een herkomstnaam of adresnaam worden ook wel een 'toponiem' genoemd.

betekenis naam Balentien
Wat betekent Balentien?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Balentien. Zoek betekenis van Balentien »

Vastleggen van alle gegevens

Er is veel informatie beschikbaar. Het kan handig zijn een programma (of software) te gebruiken voor het vastleggen van alle gegevens, en de verbanden.

In de markt bestaan diverse genealogische programma's om te assisteren. Sommige zijn gratis. Hier staan een aantal bekende softwarepakketten die veel in Nederland worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft). De meeste programma's kunnen de gegevens eenvoudig met elkaar en online diensten uitwisselen.

Let bij de keuze voor een programma op dat het programma ondersteuning biedt voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met deze indeling kunt u data uitwisselen tussen programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Extra bronnen voor de stamboom Balentien

U zoekt nog meer bronnen om meer te weten te komen over de stamboom van familie Balentien? Raadpleeg eens de volgende bronnen:


bronnen stamboom Balentien
Lees meer over stamboomononderzoek naar Balentien

Schrijfwijzen Balentien?

Achternamen zijn in het verleden niet altijd gelijk geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Andere schrijfwijzen kunnen voorkomen binnen één familie. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Balentien?


Klik op onderstaande link en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Balentien. Zoek schrijfwijzen van Balentien »

Ben ik familie van de "bekende" Balentien?

Heeft u dezelfde naam als een bekende Nederlander, bekende familie Balentien, de beruchte crimineel Balentien, of moviestar Balentien? Het is niet zeker dat u familie bent.

Dezelfde achternaam als een algemeen beroemd persoon wil niet zeggen dat u per se familie bent. Er zijn heel veel personen die per toeval eenzelfde achternaam hebben.

Om te achterhalen of u al dan niet familie bent van de beroemde figuur, dient u niet alleen stamboomonderzoek te doen naar uw eigen familie, maar ook naar die van de bekende figuur. Wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt of onderdeel bent van dezelfde stamboom kunt u daadwerkelijk stellen dat u familie bent. Een voordeel dat u wellicht hebt, is dat de genealogie van de beroemde Balentien misschien al eens is uitgeplozen.


Lid van familie Balentien ?
Maken beruchte personen van vroeger ook deel uit van uw familie Balentien?

Google eens op "stamboom Balentien" of "genealogie Balentien" - wellicht heeft een ander al eens stamboomonderzoek gedaan naar uw familie Balentien:

Is familie Balentien van adel?

Veel genealogisch onderzoekers krijgen de vraag vroeg of laat wel eens voor: "Is mijn familie of een voorouder wellicht van adel?"

De adel is een deel van de bevolking die van oorsprong een bevoorrechte positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. De getitelde adel kan de volgende titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van (voormalige) leden van het Koninklijk huis.

Als u het niet weet, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Balentien deel uit maakt van deze lijst, is het nog lang niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Balentien. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent. Ook de familiewapens van adelijke families zijn beschermd.

De Hoge Raad van Adel

Meer weten over de stamboom Balentien

Hulp nodig bij uw stamboomonderzoek Balentien? Overweeg dan het volgende eens:


stamboom Balentien uitzoeken
Meer weten over Balentien?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Akster | stamboom Abbo | stamboom Adhin | stamboom Acheampong | stamboom Allewijn