de beste bronnen

Stamboom Bakkenes


Overzicht van de online bronnen en gegevens voor stamboom Bakkenes
Stamboomonderzoek doen naar familie Bakkenes? Begin hier met de stamboom van uw familie. De links op deze page zijn gepersonaliseerd voor Bakkenes.
Suggestie: naast de verwijzingen op deze website, kijk eens naar:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Begin van uw stamboom Bakkenes in 5 minuten


Het begin van de stamboom Bakkenes is in de basis heel eenvoudig. U begint de stamboom namelijk gewoon bij u zelf - en uw (bekende) familie.

Schrijf op van elk familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag uw andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende details, zodat u een zo'n compleet mogelijk beeld heeft.. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens.

stamboom Bakkenes
De stamboom maken Bakkenes

Stamboomonderzoek naar Bakkenes - zelf doen?

Onderzoek naar de familie Bakkenes hoeft niet alleen een boeiende puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelfen andere familieledenen anderen die ook interesse hebben in familie Bakkenes.

Op deze pagina vindt u veel tips, bronnen voor stamboomonderzoek. De meeste verwijzingen zijn gepersonaliseerd voor de stamboom van familie Bakkenes, zodat u zo snel mogelijk bruikbare resultaten kunt vinden voor stamboom Bakkenes.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internetover het onderwerp zelf doen. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met uw stamboomonderzoek, neem dan contact op met een stamboomonderzoeker / genealoog. Zij kunnen u verder helpen - of zelfs een onderzoek naar Bakkenes uitvoeren.

Stamboomonderzoek Bakkenes
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Bakkenes

Sommige families vinden het mooi hun stamboomonderzoek of familiegeschiedenis op te nemen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Bakkenes
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Bakkenes

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek of het opstellen van een familieboek. Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende link:

Contact met Genealoog »

Stamboom Bakkenes uitgebreider laten groeien

Ga steeds verder terug in de historie met verder onderzoek naar Bakkenes. Kies eerst welke informatie u nader wilt uitzoeken om uw stamboom te laten groeien.

Er zijn diverse typen onderzoek te doen:

 • stamreeks Bakkenes: stamboomonderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Bakkenes: dit is stamboomonderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Bakkenes: dit betreft onderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Bakkenes: dit betreft stamboomonderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste beginnende stamboomonderzoekers starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders te onderzoeken. Hiermee is bijvoorbeeld de start van de achternaam Bakkenes te vinden, de stamvader Bakkenes en daarnaast vaak ook de beroepen van de voorouders. Soms komen ze zo ook al een familiewapen tegen.

De stamreeks Bakkenes geeft ook een goed begin voor alle andere typen genealogisch onderzoek naar Bakkenes.stamvader Bakkenes
Stamvader Bakkenes is de naamgever van de familie Bakkenes


stamreeks Bakkenes
kwartierstaat Bakkenes
genealogie Bakkenes
parenteel Bakkenes

Waarschuwing: Zaken om rekening mee te houden

Bij stamboomonderzoek naar Bakkenes is het belangrijk om rekening te houden met het volgende.

 • Een identieke naam Bakkenes betekent niet per definitie dat er een bloedband bestaat (met andere woorden: dat het familie is). Controleer gevonden gegevens altijd met originele (zo mogelijke officiele) bronnen en indien mogelijk met meerdere bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) genealogische gegevens mogelijk fouten zijn gekomen (door onleesbaarheid, schrijffouten, incorrect onderzoek, etc.). Controleer dus altijd de bronnen zelf. En probeer feiten te cross-checken.
 • Houd altijd bij waar u bepaalde gegevens gevonden hebt, zodat u het altijd kunt terugvinden.
 • (Delen van) andermans genealogische onderzoeken naar Bakkenes zijn soms auteursrechtelijk beschermd. Gebruik altijd de originele bron om auteursrechtelijke problemen te omzeilen EN ook om direct de betrouwbaarheid van de gegevens te vast te stellen.


Bakkenes online
Gegevens van Bakkenes online gevonden? Controleer altijd de oorspronkelijke bronnen.

Online informatie voor Stamboom Bakkenes

Snel resultaat: doe een online zoektocht naar de familie Bakkenes. Wist u dat tegenwoordig heel veel gegevens over uw voorouders eenvoudig op internet te zoeken zijn?Let op: weet dat gegevens van derden incorrect kunnen zijn. Controleer altijd de originele bronnen.

Controleer gegevens met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid.


familie Bakkenes
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Bakkenes

Eenvoudig gegevens vinden voor de familie Bakkenes? Zoek direct resultaat op deze sites:

 • CBG Bakkenes
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Bakkenes".

 • FamilySearch.org Bakkenes
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Bakkenes.

 • Archieven Bakkenes
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

 • WieWasWie Bakkenes
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Bakkenes".

 • Zoek "Bakkenes" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

Aanvullende bronnen voor de stamboom Bakkenes

U zoekt nog meer bronnen voor de stamboom van familie Bakkenes? Kijk eens bij de volgende links:


bronnen stamboom Bakkenes
Lees meer over stamboomononderzoek naar Bakkenes

Programmatuur

Wanneer u even druk bent geweest met onderzoek naar familie Bakkenes ziet u wellicht snel door de bomen het bos niet meer. Er is vaak veel informatie beschikbaar. Het kan handig zijn een programma te gebruiken voor het opslaan van alle gegevens, en de verbanden.

Er bestaan diverse genealogische programma's om daarbij te helpen. Sommige programma's zijn gratis. Hier staan een aantal bekende softwarepakketten die veel in Nederland worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft). De meeste programma's kunnen de gegevens eenvoudig met elkaar en online diensten uitwisselen.

Let er bij de keuze voor een programma op dat het ondersteuning biedt voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met dit gegevensformaat kunt u data uitwisselen tussen programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Terug in de geschiedenis Bakkenes

Ook gegevens over overleden familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de informatie die u onderweg vindt bij uw onderzoek slim vast, zodat u altijd de bron later kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Deze bronnen zijn te vinden in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is.

Deze gegevens kunnen helpen met het vinden van de juiste persoon: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof) van uw familie.

Bezoek de online archieven »

Grafstenen Bakkenes

overleden Bakkenes
Informatie over overleden Bakkenes familieleden geven veel aanvullende gegevens voor genealogisch onderzoek

Bij begraafboeken en grafstenen gaat er niet in de eerste instantie om, om te hoe deze persoon Bakkenes dood is gegaan - maar vooral om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden en om andere gegevens in uw onderzoek te valideren.

Wat is de oorsprong van Bakkenes?

De naam Bakkenes bestaat mogelijk al eeuwen. Waar komt de naam vandaan? Via een klik op de kaart van het Meertens instituut kunt u zien waar Bakkenes in Nederland of België veel gehanteerd wordt - een sterke aanwijzing waar de naam ook oorspronkelijk vandaan komt. Dat geeft u een aanknopingspunt waar u veel familieleden zult traceren. U kunt dan in de gemeentedocumenten van die gemeenten verder zoeken naar documenten van uw familie.


De naam Bakkenes

De naam Bakkenes: Wat is de herkomst van Bakkenes? Zoek het op via deze links:

Nederland:
Zoek herkomst van Bakkenes (NL) »

België:
Zoek herkomst van Bakkenes (BE) »

Meer achtergronden

Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er gebeurde in die tijd, zijn een aantal bronnen te raadplegen.

Kijk eens op de pagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis en Nederlandse plaatsen. Mooi om uw familieverleden beeld en kleur te geven.

geschiedenis Bakkenes
Hoe leefde Bakkenes in het verleden? Het beroemde schilderij van Brueghel laat via gezegden zien hoe mensen in het verleden leefden.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

 • Krantenartikelen waarin Bakkenes voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • Bakkenes in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Bakkenes.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Bakkenes, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Bakkenes in het Nationaal Archief.

Boeken familieonderzoek familie Bakkenes

Ook in de boekenwinkel zijn tips te vinden hoe men de stamboom van Bakkenes kan uitzoeken. Hierbij een aantal verwijzingen naar enkele van de beste online te verkrijgen boekenvoor de beginnende genelogisch onderzoeker. De volgende boeken kunnen behulpzaam zijn bij familieonderzoek naar familie Bakkenes:

Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Het grote familieboek
Verborgen verleden
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
 

Wat betekent de naam Bakkenes?

Wat betekent uw naam Bakkenes? Uw voorouders hebben een naam gekozengenoemd. In 1811 werden de namen officieel vastgelegd; maar voor die tijd hadden mensen ook al achternamen. Waar is de naam Bakkenes vandaan gekomen?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van onderstaande typen:

 • herkomstnaam: de naam is gebaseerd op de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam is gebaseerd op de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam komt van een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam komt van gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak komt deze van een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.


betekenis naam Bakkenes
Wat betekent Bakkenes?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Bakkenes. Zoek betekenis van Bakkenes »

Schrijfwijzen Bakkenes?

Achternamen zijn door de geschiedenis niet altijd gelijk geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Andere schrijfwijzen kunnen voorkomen binnen één familie. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Bakkenes?

Bovendien wordt soms eenzelfde persoon aangeduid met meerdere namen.


Klik op onderstaande link en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Bakkenes. Zoek schrijfwijzen van Bakkenes »

Wie heet er nog meer Bakkenes?

Wie heten er nog meer Bakkenes? Kijk eens op de sociale netwerken, en wellicht herkent u zo al een (lang niet gesproken) familielid. Leg contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met informatie voor uw onderzoek.


meer familie Bakkenes
Wie heet er ook Bakkenes? Speur bekende of onbekende achternaamdragers op Sociale Netwerken.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Historische archieven

De archieven hebben een schat aan informatie om een stamboom mee op te zetten. Kijk online om meer gegevens over uw familie op te speuren.

Een greep uit de regionale historische archieven:

Naast archieven hebben gemeenten zelf vaak een eigen 'gemeentearchief'.

informatie Bakkenes
Vind ook informatie over familie Bakkenes in de archieven.

Ben ik familie van de "bekende" Bakkenes?

Heeft u dezelfde achternaam als een bekende Nederlander, bekende familie Bakkenes, de beruchte crimineel Bakkenes, of moviestar Bakkenes? Dat wil niet zeggen dat u familie bent.

Dezelfde naam als een algemeen bekend figuur wil niet betekenen dat u per definitie familie bent. Er zijn heel veel personen die toevalligerwijze dezelfde achternaam hebben.

Om te achterhalen of u familie bent van de beroemde figuur, dient u niet alleen stamboomonderzoek te doen naar uw eigen familie, maar ook naar die van de algemeen bekende persoon. Pas wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt of onderdeel bent van dezelfde stamboom kunt u met recht zeggen dat u familie bent. Een voordeel dat u misschien hebt is dat de stamboom of genealogie van de bekende Bakkenes wellicht al eens is uitgezocht.


Lid van familie Bakkenes ?
Maken bekende of beruchte figuren van vroeger ook deel uit van uw familie Bakkenes?

Google eens op "stamboom Bakkenes" of "genealogie Bakkenes" - wellicht heeft een ander al eens stamboomonderzoek gedaan naar uw familie Bakkenes:

Geef de familiegeschiedenis Bakkenes kleur

Genealogisch onderzoek geeft in de regel alleen maar droge feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn de doopnamen, in welke plaats heeft men gewoond? Maar mooie familieverhalen en typische annekdotes van de familie vindt u niet in de officiële archieven. Hier een aantal handige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Bakkenes
 • Vraag oudere inwoners van het dorpje waarin familie woonden naar verhalen over uw familie
 • Bezoek het lokale museum


Vind andere genealogen die bezig zijn met genealogische onderzoek naar familie Bakkenes:

Heeft de familie Bakkenes een familiewapen?

U kunt in de bekende archievenopzoeken of er een familiewapen voor Bakkenes te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Bakkenes die alleen mag gebruiken als u werkelijk in mannelijke lijn afstamt van de voorvader die het familiewapen Bakkenes oorspronklijk heeft gevoerd (vergelijk daarvoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Bakkenes bekend?

Zoek naar familiewapen "Bakkenes"

Kunt u geen familiewapen voor Bakkenes vinden, wil dat nog niet direct zeggen dat uw familie geen familiewapen heeft of heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd "zoek" geraakt. Tijdens uw onderzoek stuit u wellicht nog op een familiewapen.

Mocht u na stamboom- en genealogisch onderzoek tot de conclusie komen dat uw familie geen familiewapen heeft, dan kunt u kiezen voor: een eigen familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland mag een familiewapen maken. Het familiewapen moet wel voldoen aan de heraldische regels en moet uniek zijn.

Het is aan te raden een heraldicus te raadplegen als u een familiewapen wilt laten maken. U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Bakkenes laten maken

Hieronder enkele voorbeelden hoe familiewapens er uit zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen bestaat uit verschillende delen. Hierna staan de belangrijkste onderdelen beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Bakkenes, maar slechts een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen. Een wapenschild alleen is al voldoende om te gelden als familiewapen.


Helm


Bovenop het wapenschild staat een helm. In verschillende tijdsperken gebruikte men andere helmen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat boven de helm. In veel gevallen is het een herhaling van een symbool uit het wapenschild. Het helmteken wordt aan de onderkant omgeven door de wrong (inelkaar gewrongen doek).


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm.

Is familie Bakkenes van adel?

Veel stamboom onderzoekers krijgen de vraag vroeg of laat wel eens gesteld: "Is mijn familie of een voorouder van adel?"

De adel is een groep mensen die van oorsprong een elitaire positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. De getitelde adel kan, van laag naar hoog, de volgende adelijke titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van het Koninklijk huis.

We krijgen de vraag geregeld voor diverse families. Is mijn familie misschien van adel? Als u niet weet of uw familie van adel is, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Bakkenes deel uit maakt van deze lijst, is het nog niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Bakkenes. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent. Ook de familiewapens van adelijke families zijn beschermd.

De Hoge Raad van Adel

Aavullende informatie voor de stamboom Bakkenes

Hulp nodig bij uw genealogisch onderzoek Bakkenes? Bedenk dan het volgende eens:


stamboom Bakkenes uitzoeken
Meer weten over Bakkenes?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Heller | stamboom Folkertsma | stamboom Bakhuis | stamboom Hammink | stamboom Van de Laak