de online bronnen

Stamboom Baecke


Overzicht van de bronnen voor stamboom Baecke
Benieuwd naar de stamboom van uw familie Baecke? Begin hieronder met de genelaogie van familie Baecke. De links op deze pagina zijn specifiek voor uw familie.
Suggestie: naast de online bronnen op deze website, raadpleeg ook eens:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Start van stamboom Baecke in 5 minuten


Het begin van de stamboom Baecke is eigenlijk erg simpel. U start de stamboom namelijk gewoon bij u zelf - en uw (bekende) familieleden.

Noteer van ieder familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag uw andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende gegevens, zodat u een zo'n compleet mogelijk beeld heeft.. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens. Het is belangrijk dat het begin van uw stamboom zorgvuldig en zo compleet mogelijk gebeurt.

stamboom Baecke
Uw stamboom maken Baecke

Stamboomonderzoek naar Baecke - zelf doen?

Onderzoek naar de familie Baecke hoeft niet alleen een boeiende puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelf, uw kinderen, andere familieleden - en zelfs anderen die ook onderzoek doen naar Baecke.

Op deze website vindt u veel tips voor het doen vanstamboomonderzoek. De meeste verwijzingen zijn gepersonaliseerd voor de stamboom van familie Baecke, zodat u snel bruikbare resultaten kunt vinden voor stamboom Baecke.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internetover het onderwerp prima zelf uitvoeren. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met een vastgelopen stamboomonderzoek, neem dan eens contact op met een stamboomonderzoeker / genealoog. Zij kunnen u vaak verder helpen - of zelfs een vergaand onderzoek naar Baecke uitvoeren.

Stamboomonderzoek Baecke
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Baecke

Sommige families vinden het mooi hun familieverleden op te nemen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Baecke
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Baecke

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek . Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende verwijzing:

Contact met Genealoog »

Online informatie voor Stamboom Baecke

Snel resultaat: doe een online zoektocht naar de familie Baecke. Wist u dat tegenwoordig heel veel gegevens over uw voorouders online te zoeken zijn?Let op: wees er altijd op bedacht dat data van anderen onjuist en onvolledig kunnen zijn. Controleer daarom altijd de originele bronnen (in bijvoorbeeld Burgerlijke Stand en/of doop- trouw- en begraafboeken).

Controleer gegevens met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid.


familie Baecke
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Baecke

Eenvoudig veel informatie vinden voor familie Baecke? Vind direct resultaat op de volgende sites:

 • MyHeritage.com Baecke
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Baecke.
 • CBG Baecke
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Baecke".

 • Archieven Baecke
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

 • FamilySearch.org Baecke
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Baecke.

De stamboom uitgebreider laten groeien

U wilt de stamboom Baecke steeds uitgebreider uitzoeken? Ga steeds verder terug in de tijd met verder onderzoek naar Baecke. Maar kies eerst welke informatie u verder wilt onderzoeken om uw stamboom verder te laten groeien.

Er zijn diverse soorten onderzoek te doen:

 • stamreeks Baecke: stamboomonderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Baecke: onderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Baecke: stamboomonderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Baecke: stamboomonderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste beginnende onderzoekers starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders in kaart te brengen. Hiermee is bijvoorbeeld het begin van de achternaam Baecke te vinden, de stamvader Baecke en daarnaast vaak ook de beroepen van de diverse voorouders. Soms stuit mee op een familiewapen Baecke.

De stamreeks Baecke geeft een goed begin voor alle andere typen stamboomonderzoek naar Baecke.stamvader Baecke
Stamvader Baecke is de naamgever van de familie Baecke


stamreeks Baecke
kwartierstaat Baecke
genealogie Baecke
parenteel Baecke

Let op: Om in de gaten te houden

Bij stamboomonderzoek naar Baecke is het belangrijk om rekening te houden met de volgende punten.

Aandachtspunten:

 • Eenzelfde achternaam Baecke betekent niet per definitie dat er een verwantschap is (m.a.w. dat het familie betreft). Controleer gegevens altijd met originele bronnen en zo mogelijk met meerdere bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) genealogische gegevens mogelijk veel onvolkomendheden zijn gekomen (door onleesbaarheid, typfouten, incorrect onderzoek, etc.). Controleer daarom altijd de bronnen zelf. En probeer feiten te cross-checken.
 • Houd altijd bij waar u bepaalde gegevens ontdekt hebt. Zodat u het altijd kunt terugvinden.
 • Andermans stamboomonderzoeken naar Baecke zijn wellicht auteursrechtelijk beschermd. Zoek de originele bron om copyright problemen te voorkomen en ook om direct de betrouwbaarheid van de gegevens te controleren.


Baecke online
Baecke online gevonden? Controleer de oorspronkelijke bronnen.

Geef de familiegeschiedenis Baecke kleur

Genealogisch onderzoek geeft alleen maar 'koude' feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn zijn/haar doopnamen, in welke plaats heeft men gewoond en wanneer en waar is men gestorven? Maar mooie familieverhalen vindt u niet terug in de officiële documenten. Hier zijn een aantal tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Baecke
 • Vraag oudere inwoners van het dorpje waarin familie woonden naar verhalen over uw familie


Vind ook andere stamboomonderzoekers die bezig zijn met genealogische onderzoek naar familie Baecke:

Aanvullende bronnen

U zoekt aanvullende ideeën om meer te weten te komen over familie Baecke? Kijk dan eens bij de volgende bronnen:


bronnen stamboom Baecke
Lees meer over stamboomononderzoek naar Baecke

Ben ik familie van de "bekende" Baecke?

Heeft u dezelfde achternaam als een bekende of historische Nederlander, bekende familie Baecke, de beruchte crimineel Baecke, of filmster Baecke? U hoeft niet familie te zijn.

Dezelfde naam als een beroemd persoon wil niet zeggen dat u altijd familie bent. Er zijn veel personen die per toeval eenzelfde achternaam hebben.

Om te achterhalen of u al dan niet familie bent van de beroemde figuur, dient u stamboom onderzoek te doen naar die van de beroemde persoon. Wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt of onderdeel bent van dezelfde stamboom kunt u oprecht zeggen dat u familie van elkaar bent. Een voordeel dat u misschien hebt, is dat de stamboom of genealogie van de beroemde Baecke misschien al eens door iemand is onderzocht.


Lid van familie Baecke ?
Maken bekende of beruchte beroemdheden uit het verleden ook deel uit van uw familie Baecke?

Google eens op "stamboom Baecke" of "genealogie Baecke" - wellicht heeft een ander al eens onderzoek gedaan naar familie Baecke:

Terug in de geschiedenis Baecke

Ook informatie over overleden Baecke-familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de gegevens die u tijdens uw speurwerk vindt slim vast, zodat u altijd de bron kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Deze bronnen zijn vaak te raadplegen in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Veel van deze archieven zijn inmiddels online. Begin uw zoektocht via de link hiernaast voor snel resultaat.

Deze gegevens helpen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof).

Bezoek de online archieven »

Grafstenen Baecke

overleden Baecke
Grafstenen van overleden Baecke familieleden geven veel extra informatie voor stamboomonderzoek

Bij begraafboeken en grafstenen gaat er niet echt om, om te waaraan deze persoon Baecke dood is gegaan - maar vooral ook om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden.

Historische archieven

De historische archieven hebben een schat aan informatie om een stamboomonderzoek mee op te zetten. Kijk online om meer informatie over familie te acherhalen.

Regionale archieven:

Naast bovenstaande regionale archieven hebben gemeenten of steden zelf ook een eigen 'gemeentearchief'.

informatie Baecke
Vind nog meer informatie over familie Baecke in de historische archieven.

Wie heet er nog meer Baecke?

Wie heten er ook Baecke? Kijk eens op de sociale netwerken, en wellicht herkent u zo al een (lang niet gesproken) familielid. Leg eens contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met informatie voor uw onderzoek.


meer familie Baecke
Wie heet er ook Baecke? Speur onbekende familieleden op Social Media.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Boeken voor stamboomonderzoek naar familie

Ook in de boekhandel zijn aanwijzingen te vinden hoe men de genealogie van Baecke kan uitzoeken. Hierbij een verwijzing naar een paar van de beste boekenvoor de startende genelogisch onderzoeker. De volgende boeken kunnen helpen bij het genealogisch onderzoek familie Baecke:

Verborgen verleden
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Het grote familieboek
 

Heeft de familie Baecke een familiewapen?

U kunt in bekende archievenopzoeken of er een familiewapen voor Baecke te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Baecke die alleen kunt gebruiken als u echt in mannelijke lijn afstamt van de voorvader die het familiewapen Baecke oorspronklijk gevoerd heeft (vergelijk hiervoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Baecke bekend?

Zoek naar familiewapen "Baecke"

Kunt u geen familiewapen Baecke vinden, dan wil dat nog niet direct zeggen dat uw familie geen familiewapen heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd buiten gebruik geraakt. Tijdens uw onderzoek vindt u wellicht nog een familiewapen.

Mocht u na stamboom- en genealogisch onderzoek tot de conclusie komen dat uw familie geen familiewapen heeft, dan kunt u kiezen voor: een eigen familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland is het toegestaan een familiewapen maken. Het wapen moet voldoen aan de regels van de heraldiek en uniek zijn.

U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Baecke laten maken

Hieronder enkele voorbeelden hoe familiewapens er uit kunnen zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen bestaat uit verschillende delen. Hieronder staan de belangrijkste delen beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Baecke, maar slechts een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen.


Helm


Bovenop het wapenschild staat een helm.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat boven de helm. Het helmteken wordt aan de onderkant versierd met de wrong (een inelkaar gewrongen doek).


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm.

Wat betekent de naam Baecke?

Uw voorouders hebben op een gegeven moment een naam gekozengenoemd. In 1811 werden de namen officieel vastgelegd; maar voor die tijd hadden mensen ook al achternamen. Waar is de naam Baecke op gebaseerd?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van onderstaande typen:

 • herkomstnaam: de naam is gebaseerd op de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam is gebaseerd op de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam is gebaseerd op een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam is gebaseerd op gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak komt deze van een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.

Een herkomstnaam of adresnaam worden ook wel een 'toponiem' genoemd.

betekenis naam Baecke
Wat betekent Baecke?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Baecke. Zoek betekenis van Baecke »

Schrijfwijzen Baecke?

Achternamen zijn in het verleden niet altijd hetzelfde geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Andere schrijfwijzen kunnen voorkomen binnen één familie. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Baecke?

Bovendien wordt soms dezelfde persoon aangeduid met meerdere namen (met name voor 1811, toen er nog niet één officiele aanduiding was voor een persoon).


Klik op onderstaande link en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Baecke. Zoek schrijfwijzen van Baecke »

Meer achtergronden

Hoe leefde uw familieleden in de tijd? Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er gebeurde in die tijd, zijn een aantal bronnen te raadplegen.

Kijk eens op de startpagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis.

geschiedenis Baecke
Hoe leefde Baecke in het verleden? Het bekende kunstwerk van Brueghel toont een groot aantal oude beroepen van vroeger.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Bibliografie Baecke
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Baecke voorkomt in de geschiedenis.

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

 • Baecke in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Baecke.

 • Krantenartikelen waarin Baecke voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

Waar komt de familienaam Baecke vandaan?

De naam Baecke bestaat mogelijk al eeuwen. Waar komt deze vandaan? Via een klik op de kaart ziet u waar de naam Baecke in Nederland of België veel gehanteerd wordt - een sterke aanwijzing waar de naam ook van oorsprong vandaan komt. U kunt vervolgens in gemeentearchieven van de betreffende gemeenten verder zoeken naar meer informatie over uw familie.


De naam Baecke

De naam Baecke: Wat is de herkomst van Baecke? Zoek de oorsprong op via deze links:

Nederland:
Zoek herkomst van Baecke (NL) »

België:
Zoek herkomst van Baecke (BE) »

Vastleggen van alle gegevens

Er is vaak veel data beschikbaar. Het kan handig zijn een programma (of software) te gebruiken voor het opslaan van alle data.

In de markt bestaan diverse genealogische programma's om daarbij te assisteren. Sommige programma's zijn gratis, andere zijn betaald. Hier staan een aantal bekende softwarepakketten die veel in Nederland worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft). De meeste programma's kunnen de gegevens eenvoudig met elkaar en online diensten uitwisselen.

Let bij de keuze voor een programma op dat het ondersteuning geeft voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met deze bestandsindeling kunt u gegevens uitwisselen tussen genealogische programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Is familie Baecke van adel?

Veel onderzoekers krijgen deze vraag eens gesteld: "Is mijn familie of een voorouder van adel?"

De adel is een deel van de bevolking die van oorsprong een elitaire positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. Deze mag, van laag naar hoog, de volgende adelijke titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van het Koninklijk huis.

We krijgen de vraag geregeld voor diverse families. Is mijn familie misschien van adel? Als u het niet weet, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Baecke deel uit maakt van dit overzicht, is het nog lang niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Baecke. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent.

De Hoge Raad van Adel

Meer weten over de stamboom Baecke

Meer hulp nodig bij uw genealogisch onderzoek naar Baecke? Overweeg dan het volgende:


stamboom Baecke uitzoeken
Meer weten over de stamboomvan familie Baecke?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Van Aarst | stamboom Ahsmann | stamboom Ajoeb | stamboom Van den Abeelen | stamboom Aelbers